Napvilágot látott felvetések a COVID-19 hátteréről - 2. rész

Ez a cikk a "Napvilágot látott felvetések a COVID-19 hátteréről" című sorozat következő része. A cikk nem tükrözi a szerző álláspontját, annak elsődleges célja a mérsékelt és objektív tájékoztatás. 

Állítása szerint mind a szakemberek, mind pedig a politikai szereplők ignorálják a tudományos tényeket, sőt, arról beszél, hogy a tudósok azon elitje, akik a világ vezetőit látják el szakértői tanácsokkal inkább a némaságot választják még akkor is, ha elsősorban az ő feladatuk lenne a globális egészségpolitikai irányvonal megváltoztatása.  

vaccine_lead_image.png

Az előző részben azt vizsgáltuk, hogy mi az az ivermectin, és hogy miért ágál ellene az EMA, az FDA és a WHO. A mostani fejezetben arról lesz szó, hogy miért indított fegyelemi eljárást a Bihar Megyei Orvosi Kamara egy nagyváradi pulmonológus ellen, hogy miért indult büntetőeljárás egy német orvos ellen COVID-vakcina fejlesztéséért, és hogy miért kampányol egy elismert virológus és vakcina-szakértő a tömeges oltások ellen. 

COVID-19, mint atipikus tüdőgyulladás 

Dr. Flavia Groşan, nagyváradi tüdőgyógyász nemrégiben azzal került a hírekbe, hogy az előírt COVID-protokoll helyett a saját módszereit és gyógyszereit alkalmazza a különböző stádiumban lévő koronavírus-fertőzött betegei számára. A doktornő állításai szerint a több, mint ezer betege 100%-ban kigyógyult a COVID-ból, és úgy véli, hogy az új koronavírus-fertőzés nem más, mint egy atipikus tüdőgyulladás. A doktornő azt állítja, hogy a hivatalos, kórházakban alkalmazott COVID-protokoll alkalmazása felesleges és végleges, hogy a hivatalos protokoll részeként alkalmazott gyógyszerek használata indukálja a lélegeztetőgépek szükségességét, és hogy a lélegezetőgépek nem szakszerű használata vezet a betegek halálához.

A doktornőt a Bihar Megyei Orvosi Kamara etikai biztottsága hallgatta meg és dr. Carmen Pantiș, a bizottság elnöke elmondása szerint nem vizsgálatról, hanem egy beszélgetésről volt szó szankciók kiszabása nélkül. A doktornő nem kapott semmilyen megrovást és az ügyét lezártnak tekintik. Groşan doktornő azt mondja, a betegeit továbbra is az eddigi módon fogja gyógyítani, és a súlyos eseteket kórházba irányítja majd. 

A fejezet első részének helyreigazításaként álljon itt, hogy a doktornő nem ivermectint, hanem a makrolid antibiotikumok közé tartozó klaritromicint alkalmazza a betegeinél. 

A koronavírus-specialista virológus, aki elsőként állította, hogy a COVID-19 levegővel is terjed, mégsem figyel rá senki

Mindeközben a belga professzor Marc Wathelet, virológus és koronavírus-specialista, aki a pandémia elején azzal vált ismertté, hogy elsőként állította, hogy a SARS-CoV-2 vírus levegővel is terjed, most azért kampányol, hogy a hatóságok az ivermectin használatával számolják fel a SARS-CoV-2 vírus. Nyílt levélben fordult a belga egészségügyi miniszterhez és annak tanácsadóihoz, amelyben arra kéri őket, hogy a tudományos eredményeket és analíziseket felhasználva engedélyezzék az ivermectin használatát COVID-19 betegség kezelésére. 

Az orvos, aki házilag készített COVID-vakcinát

2021 márciusában került a hírekbe a német dr. Winfried Stöcker, aki a saját laborában fejlesztett COVID-19 elleni vakcinát. Az orvos ellen jelenleg büntetőeljárás folyik, melynek az az oka, hogy a klinikai vizsgálatokat engedély nélkül végezte. A vizsgálatot közel száz önkéntes bevonásával végezte, és a kutatás jelentése szerint a vakcina hatékony és könnyen, nagy mennyiségben gyártható. 

Bár elsőre érthetetlennek tűnik, hogy a jelenlegi vakcina-hiány idején egy újonnan fejlesztett és használható vakcina miért nem kap morális, szakmai és anyagi támogatást a hatóságoktól, a német Spiegel jelentése szerint az orvos ellen azért indult bűnügyi eljárás, mert Stöcker doktor a klinikai vizsgálat folyamán számos kötelező biztonsági és elővigyázatossági lépést hagyott ki és semmilyen hivatali engedélyt, tanulmányt, vagy preklinikai vizsgálati eredményt nem tudott felmutatni az oltások megkezdése előtt. 

A felfedező vakcinájának alapja egy rekombináns antigén, amely könnyen és olcsón előállítható egy kémcsőben. Hasonló vakcinák vannak használatban például a HPV, vagy az influenza vírus ellen. A dolog külön érdekessége, hogy egy hasonló módszerrel készült Novavax COVID-19 vakcina jelenleg az EMA jóváhagyási folyamatában várja az engedélyeztetését. 

A virológus és vakcina-szakértő, aki a tömeges oltások ellen kampányol 

Professzor Geert Vanden Bossche, független, belga virológus és vakcina-szakértő hetek óta azért kampányol, hogy a világ hatóságai függesszék fel a tömeges oltási kampányaikat. Elmondása szerint bár a jelenleg elérhető vakcinák ugyan brilliáns tudósok és szakértők által készültek, a megelőzésre használandó vakcinák ezen fajtái tömeges oltásokra nem alkalmasak, sőt, egyenesen veszélyesek egy pandémia esetén.

Azt állítja, hogy például az influenza és a HIV vírusokhoz hasonlóan, a SARS-CoV-2 vírus is nagyon gyorsan mutálódik, így a vírus mutációi képesek kikerülni az emberi szervezet által készített vakcina-specifikus antitestet (viral escape), melynek eredményeként a jelenleg cirkáló COVID-variánsok vad szörnyekké alakulhatnak át. A vírusok ilyen fajta ellenállását az antimikrobiális-rezisztenciához hasonlítja, melynek lényege az, hogy bizonyos baktériumok ellenállnak bizonyos antibotikumoknak.

unnamed.jpg

Professzor Vanden Bossche nyílt levélben fordult a világ hatóságaihoz és szakemberihez, de elsősorban a WHO-hoz és a világ országainak vezetőihez, melyben arra kéri őket, hogy szakemberek bevonásával kezdeményezzenek átlátható és nyílt szakmai vitát. 

Levele elején leszögezi, hogy nem oltás-ellenes, és hogy az egyetlen ok, ami levele megírására késztette az volt, hogy szakemberként nem nézheti végig, hogy a világ egészségügyi hatóságai oly módon oltassák a lakosságukat, hogy az fenyegető közegészségügyi veszélyt jelentsen, különösen akkor, ha a veszélyt alátámasztó tudományos bizonyítékok figyelmen kívül vannak hagyva. 

Vanden Bossche professzor a napokban az ohio-i Vakcina Csúcstalálkozón tájékoztatta többek között az Egészségügyi Világszervezetet (WHO) is a jelenlegi Covid-19 járvány immunbiológiájának tudományosan megalapozott meglátásain alapuló elemzését. A résztvevő szervezeteket arra kérte, hogy vegyék figyelembe az analízisét és indítsanak szakmai vitát az oltásokról neves szakertők bevonásával. 

A professzor azt állítja, hogy a találkozó óta semmilyen visszajelzést nem kapott.

Állítása szerint mind a szakemberek, mind pedig a politikai szereplők ignorálják a tudományos tényeket, sőt, arról beszél, hogy a tudósok azon elitje, akik a világ vezetőit látják el szakértői tanácsokkal inkább a némaságot választják még akkor is, ha elsősorban az ő feladatuk lenne a globális egészségpolitikai irányvonal megváltoztatása.  

A dolog pikantériája, hogy professzor Vanden Bossche a GAVI és a Bill & Melinda Gates alapítványok volt munkatársa és szakértője, ahol szenior pozíciókban dolgozott. Így különösen fontos jelentőséggel bír azon mondata, hogy nyílt levelével a szavahihetőségét és a szakmai elismertségét teszi kockára. 

És hogy ki az a GAVI alapítvány, és hogy mi köze van a WHO-hoz és a Bill & Melinda Gates alapítványhoz azt sorra vesszük a sorozat következő részében, mint ahogyan azt is, hogy miért került elmegyógyintézetbe a Német Koronavizsgáló Ügyvédi Bizottság egyik prominens alakja. 

 

Ha nem akarsz lemaradni a friss cikkekről, kövesd az oldalt a Facebookon is.