Napvilágot látott felvetések a COVID-19 hátteréről - 3. rész

Ez a cikk a "Napvilágot látott felvetések a COVID-19 hátteréről" című sorozat következő része. A cikk nem tükrözi a szerző álláspontját, annak elsődleges célja a mérsékelt és objektív tájékoztatás. 

A GAVI stratégiai partnerei között szerepel több ENSZ ügynökség is, úgy, mint az Egészségügyi Világszervezet (WHO) vagy az UNICEF, a két legjelentősebb stratégiai partnere pedig a Világbank és a Bill & Melinda Gates alapítvány. 

 

alliance-partners-2.png

 

Az előző részekben arról volt szó, hogy mi az ivermectin, hogy miért ágál ellene az EMA, az FDA és a WHO, és hogy miért kampányol egy elismert virológus és vakcina-szakértő a tömeges oltások ellen. A mostani részben azt vesszük górcső alá, hogy milyen szálak fűzik az említett belga virológus és vakcina-szakértő Vanden Bossche professzort a GAVI-hoz és a WHO-hoz, és hogy azok hogyan kapcsolódnak egymáshoz. 

GAVI - Globális Szövetség az Oltásokért és az Immunizálásért 

A globális Oltószövetség, régi nevén Globális Szövetség az Oltásokért és az Immunizálásért, alias GAVI egy genfi székhelyű szervezet, melynek célkitűzése és küldetése a szegénység csökkentése mellett az, hogy megvédje a világot a felbukkanó járványok és világjárványok ellen. Elmondásuk szerint ezideáig több, mint 822 millió gyermeket segítettek a világ legszegényebb országából, ezzel 14 millió halálesetet megelőzve. 

A GAVI stratégiai partnerei között szerepel több ENSZ ügynökség is, úgy, mint az Egészségügyi Világszervezet (WHO) vagy az UNICEF, a két legjelentősebb stratégiai partnere pedig a Világbank és a Bill & Melinda Gates alapítvány. 

A szervezet honlapján Bill Gates üzenete olvasható, melyben azt írja, hogy amikor a feleségével elkezdték az egészségügyi tevékenységüket elsőként a vakcinafejlesztésbe akartak invesztáni azért, hogy minél több gyermeket tudjanak oltások által megóvni. Gates elmondása szerint a GAVI-t az alacsony jövedelmű országok vakcina-elérhetőségének hiánya hívta életre, és így a Bill & Melinda Gates alapítvány további alapító partnereivel, a WHO-val és az UNICEF-fel együtt meglapította a szervezetet. A GAVI kuratóriumában az egyéni és független szakértők és a civil szféra szereplői mellett a kuratórium négy állandó tagja a WHO, A Világbank, az UNICEF és a BIll & Melinda Gates alapítvány. 

Így érthető a GAVI és a WHO közötti szoros együttműködés, de nézzük, hogyan kötődik ehhez a körhöz a már említett belga virológus, Geert Vanden Bossche professzor. Egy, a WHO oldalán fellelhető, 2015-ös meeting beszámolója szerint, mely a Globális Ebola Vakcina Implementálási Munkacsoport (GEVIT) Regionális Workshop eredményeit taglalja, a résztvevők nevei között megtalálható Geert Vanden Bossche professzoré is, aki a meetingen a GAVI képviseletében, az ebola vakcina implementációjának szenior program menedzsereként vett részt. Egy 2009-es, a Világ Vakcina Kongresszusának (WVC) riportja szerint pedig Vanden Bossche professzor a Bill & Melinda Gates alapítvány képviseletében, mint a Globális Egészsségügyi Felépülés program szenior program vezetője vett részt.  

mw-if993_covid1_20200506152942_zq.jpg

A Német Koronavizsgáló Bizottság, akik beperelik a WHO-t 

2020 októberében német ügyvédek egy csoportja arra készült, hogy beperelje a WHO-t és néhány partnerét azzal a váddal, hogy azok félrevezetik a világot a COVID-19 pandémia súlyosságával, illetve a szabályozások szükségességével kapcsolatban. 

A kezdeményezés indítója Dr. Reiner Fuellmich, a Német Koronavizsgáló Bizottság négy tagjának egyike, aki egy 2020 novemberében készült interjúban azt állítja, hogy a WHO vezérigazgató Dr. Tedros német hatósági vezetőkkel karöltve szándékosan félrevezette a világ kormányait a COVID-19 pandémia súlyosságával kapcsolatban. Azt mondja, hogy ezek a tisztségviselők tisztában voltak azzal, hogy a PCR tesztek nem használhatóak megbízhatóan a fertőzések kimutatására, és azt követeli, hogy mindenki, akit hátráltattak a pozitív PCR tesztek eredményei részesüljön részleges, vagy teljes kártérítésben. 

Dr. Fuellmich a videóban azt is állítja, hogy Dr. Beata Bahner, az orvosi jog területén elismert német ügyvéd miután felszólalt az aktuális németországi koronavírus-szabályozások ellen, és azt állította, hogy a szabályozások súlyosan sértik a német alkotmányt, a rendőrség letartóztatta. Az ügyvédnőt végül erőszakkal pszichiátriai osztályra helyezték. A rendőrség állítása szerint Dr. Bahner letartóztatására azért került sor, mert arra bíztatta a német lakosságot, hogy azok tartsanak nemzeti demonstrációt a koronavírus elleni szabályozások ellen. Német hírforrások szerint Dr. Bahner az egészségügyi jog jelentős szakértője, mégis, a lezárások legnagyobb ellenzőjévé nőtte ki magát.

A lezárások miatt Dr. Bahner a Német Alkotmánybírósághoz fordult és azt követelte, hogy az bíráljon felül minden egyes, a regionális, illetve federális hatóságok által hozott koronavírussal kapcsolatos tilalmat, de a Bíróság befogadható bizonyítékok hiányában ejtette ügyét.    

Az egészségtudós professzor, aki a WHO Nemzetközi Egészségügyi és Politikai Szabályozásáért felelt 

A norvég egészségtudós professzor, Dr. Astrid Stuckelber az elmúlt 25 évben a Genfi Orvosi Egyetemen kutatott és tanított, illetve nemzetközi szakértője lett többek között a WHO Nemzetközi Egészségügyi és Politikai Szabályozásainak (IHR) is. Dr. Stuckelberg neve akkor merült fel a jelenlegi COVID-19 kapcsán, amikor a német ügyvédekből álló Koronavizsgáló Bizottság őt is meghallgatta. A videóban Dr. Stuckelberg súlyos vádakat fogalmaz meg mind a WHO-val, mind a GAVI, mind pedig Bill Gates szerepével kapcsolatban. 

infographic-ihr-matter-full.png

Elmondása szerint az elmúlt 25 évben közeli munkakapcsolatban állt a WHO-val, illetve a GAVI-val, és azt állítja, hogy Bill Gates azt követelte a WHO-tól, hogy ruházzák őt fel ugyanolyan joggal és hatókörrel, mint a WHO tagállamait, és hogy bár ez hivatalosan nem volt kivitelezhető, nem hivatalos források szerint Bill Gates-nek a pénzügyi támogatása okán hasonló befolyása van a WHO politikájára, mint valamennyi WHO tagállamnak. 

Ezen felül arról is beszél, hogy a GAVI és Bill Gates Svájcban adómentességet és teljes bűnügyi védettséget élvez, ami  azt jelenti, hogy a rendőrség nem kezdeményezhet nyomozást ellenük. Azt állítja, hogy a svájci Járványmegelőzési Központ, a Swiss Medic szerződést írt alá Bill Gates-sel és a WHO-val annak érdekében, hogy Bill Gates a tagállamokon keresztül belobbizza magát a WHO-ba, és hogy Gates feltehetően így próbál befolyást szerezni a tagállamokra anélkül, hogy hivatalosan is a WHO döntéshozatali tanácsába kerüljön. 

Dr. Stuckelberg 1994 óta dolgozott külső szakértőként különböző ENSZ ügynökségeknek, elmondása szerint 1999-ben Kofi Annan kitüntetésben részesítette a tudomány területén végzett munkásságáért, majd pedig 2009-ben a Genfi Egyetem kérésére megkapta a WHO a Nemzetközi Egészségügyi és Politikai Szabályozások szakértői kinevezését. 

A Nemzetközi Egészségügyi és Politikai Szabályozások munkacsoportjának feladata többek között az is, hogy felkészítség az országok vezetőit egy esetleges pandémiára, és hogy megfelelő felkészültséget biztosítsanak nekik. Dr. Stuckelberg feladata többek között az országok vezetőinek képzése volt, ahol a mandátuma alatt a világ vezetőinek egy részét kiképezte, majd legnagyobb megdöbbenésére a következő terminus finanszírozának hiányában a program folytatása ellehetlenedett. Dr. Stuckelberg a Genfi Egyetemen meg akarta osztani ezen tapasztalát, de a WHO ügyvédje közölte vele, hogy erről nem beszélhet. 

A következő részben az AstraZeneca oltásról lesz szó, illetve arról, hogyan funkcionált a kutatók SARS-CoV-1 ellen készített vakcinája, és hogy miért változtatta meg az AstraZeneca oltásról az elsődleges álláspontját az EMA. Az EMA képviseletében az a Marco Cavaleri nyilatkozik, akit nemrégiben arról kérdeztünk, mitől és hogyan lesznek biztonságosak a COVID-19 vakcinák. 

Ha nem akarsz lemaradni a friss cikkekről, kövesd az oldalt a Facebookon is.